The True Cost

27 oktober, 2015

Morgen (woensdag, 28 oktober) ga ik in filmhuis De Keizer in het kader van de internationale fair trade week een gedicht voordragen, voorafgaand aan de documentaire The True Cost. “The True Cost gaat over de kleding die we dragen, over de mensen die de kleding maken en over de impact die deze industrie heeft op onze wereld.”, staat te lezen op de website van het filmhuis. Als dank voor mijn gedicht heb ik van de winkel en mede organisator van de fair trade week, De Amaranth o.a. een heerlijke wollen trui gekregen, ik heb hem sinds ik hem kreeg bijna niet uitgedaan. Over eerlijke handel gesproken.. :)

Er is een werkgroep die zich er hard voor maakt om van Deventer een Fairtrade gemeente te maken. Ik hoop dat dat lukt. Bij het maken van mijn gedicht heb ik me laten leiden door het verschrikkelijke ongeluk in kledingfabriek Rana Plaza, Bangladesh dat plaatsvond in 2013. Vooral de foto van fotografe Taslima Akhter, waarop een man en een vrouw elkaar omvatten in het puin heeft voor mij de tragedie een gezicht gegeven.

Tags: ,