Biografie kort:
Johanneke ter Stege dompelt je onder en voert je mee langs muzikale kunstwerkjes. De ontwapenende singer-songwriter en voormalig stadsdichter van Deventer laat taal, beeld en muziek versmelten om te tonen en bevragen wat het leven magisch maakt.

Biografie lang:
Muntjes duiken tussen haaien is de titel van Johanneke ter Stege’s debuutbundel
en nu ook de titel van haar eerste echte theaterprogramma die in november officieel in première gaat. Met haar talent voor taal, beeld, muziek en voordracht toont de ontwapenende singer-songwriter, voormalig Deventer stadsdichter en frontwoman van elektronicaduo NNENN haar poëtische zoektocht.

Na diverse projecten als popzangeres en een inspirerende reis door Japan wil zij er met een theatervoorstelling achter zien te komen wat het leven magisch maakt. Wat gaat er schuil achter de werkelijkheid? Hoe vind je de weg als je diep bent geraakt? Je kunt pas duiken als je erop vertrouwt dat je weer boven komt.

Johanneke dompelt je onder en voert je mee langs muzikale kunstwerkjes.
Gesterkt door betoverende projecties creëert ze een zeldzame intimiteit.
Fred Florusse, ex Don Quishocking en regisseur, zegt:
‘Johanneke is een charismatische, bijzondere artiest;
Muntjes duiken tussen haaien een uitdagende en moedige titel.’
Johanneke zelf zegt: ‘Ik verzamel de mooiste stukjes tijd en rijg ze aan elkaar.’

De stad Deventer is letterlijk geplaveid met teksten van haar hand.
In 2016 won Johanneke de Cultuurprijs Overijssel in de categorie Talent.

Download persfoto Fotograaf: Femke Teussink

Recensie ugenda 17 nov 2014: “Gelukkig werd er niets gestolen, behalve de harten van het aanwezige publiek. Iedereen die zo een gebeurtenis om kan zetten in een artistiek product, waarbij de kunst het leven imiteert, vertoont alle tekenen van een groot talent” Lees hele recensie