persfoto zonder kaderFotograaf: © Iris Tempelaar

Biografie kort:
“Ik verzamel de mooiste stukjes tijd en rijg ze aan elkaar”

Johanneke ter Stege (Enschede, 1990) verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek. Als zangeres kun je haar solo tegenkomen achter haar piano en zingende zaag of als onderdeel van het elektronicaduo NNENN. Johanneke: “Ik wil mensen inspireren met mijn muziek en ze details laten zien van de wereld om ons heen, zodat ze zich opnieuw kunnen verbazen over het gewone.”

”Er is niet veel wat mij ontgaat, behalve misschien de rode draad.”

Johanneke laat zich inspireren door: Michel Gondry, Franco Fontana, Ingmar Heytze, Spinvis, Ane Brun, en Fiona Apple.

Biografie lang:
“Ik verzamel de mooiste stukjes tijd en rijg ze aan elkaar.”

Johanneke ter Stege (Enschede, 1990) verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek. Als zangeres kun je haar solo tegenkomen achter haar piano en zingende zaag of als onderdeel van het elektronicaduo NNENN. Voor Johanneke zit schoonheid en magie in de details, en die wil ze je laten zien en horen zodat je na een optreden net iets andere dingen ziet dan daarvoor.

Als dochter van een muziek- en literatuur liefhebbende meubelmaker en een dichtende dramadocent zit de podiumliefde er bij Johanneke ter Stege al vroeg in. Als ze elf is, gaat Johanneke op zangles en sluit zich aan bij een koor waarmee ze met de Nationale Reisopera speelt. Op haar 18e doet ze zowel auditie bij het ArtEZ Conservatorium als bij de opleiding Autonome Kunst op de kunstacademie. Bij de auditie van de laatste speelt ze een uur lang piano, in plaats van te schilderen. Bij beide opleidingen wordt ze aangenomen, maar ze kiest voor de eerste, en neemt de fotografie en poëzie gewoon mee.

De werkelijkheid en wat voor wereld daar achter schuil gaat, is een terugkerend thema in Johanneke’s werk. In haar liedjes, die zowel in het Nederlands als het Engels zijn, maar ook in haar gedichten en foto’s. Ze bekijkt de realiteit met een andere blik. Een scherpere blik, inzoomend op de details. Deels om de schoonheid van het alledaagse en het kleine te zien, deels uit zelfbescherming tegen de hoeveelheid ellende die er dagelijks over ons wordt uitgestort. Johanneke: “Ik wil mensen inspireren met mijn muziek en ze details laten zien van de wereld om ons heen, zodat ze zich opnieuw kunnen verbazen over het gewone.”

”Er is niet veel wat mij ontgaat, behalve misschien de rode draad.”

Download persfoto Fotograaf: Iris Tempelaar
Download persfoto Fotograaf: Marcel Krijgsman

Recensie ugenda 17 nov 2014: “Gelukkig werd er niets gestolen, behalve de harten van het aanwezige publiek. Iedereen die zo een gebeurtenis om kan zetten in een artistiek product, waarbij de kunst het leven imiteert, vertoont alle tekenen van een groot talent” Lees hele recensie